Turan Dinç dedesinden çocukluk yıllarında gördüğü karakovan tekniklerini modern arıcılık bilgisi ile entegre ediyor. Kuzey Kaz Dağı yamaçlarında yetişen Çam, Ihlamur, Kestane ve yaban çiçeklerinin balını sofralarımıza ulaştırıyor. 10 yıl öncesine dek marangozluk da yapan Turan Dinç, kovanlarını dayanıklı ve hafif olabilmesi için Ladin ağacından yapmayı tercih ediyor. Mevsim şartlarına göre arılarını Bayramiç civar köylerine ve Kaz Dağı’nın yüksek rakımlı alanlarına götürüyor. Kalıntı oluşturabilecek ilaçlar konusunda daima çok hassas; “Bal çok hassas bir üründür; üreticisini tanımayan müşteri bal almamalı” diyor.
İki katlı kovanlarda yaşayan arılar Kaz Dağı’nın yüksek ormanlarında, doğal ortamlarında yetişen Ihlamur ve Kestane ağaçlarının keyfindeler…