Logo

Makarna Manyas

Kulak Köyü, Manyas, Balıkesir Türkiye - 10470

Balıkesir Manyas’ta 5 yaşında olan MakarnaManyas markamızın aslında dört kuşak geçmişi vardır. Kuşaklar boyunca işlediğimiz arazilerimizde hali hazırda çiftçilik yaparken, nitelikli bir ürün ortaya çıkarma isteğinin bir sonucudur MakarnaManyas. Büyük emekle ektiklerimizin yeni bir forma dönüşme hikayesi de diyebiliriz. Kendi tarlalarımızda yetiştirdiğimiz, organik sertifikasyon sürecinde olan, tohumlarını senelerce kullandığımız sebzelerimizden, yetiştirdiğimiz aromatik otlarımızdan ve Kaz Dağlarının eteklerinde yetişen endemik bitki örtüsünden, atalık tohumlardan makarnalarımızın besin değerini artırmak icin yararlanıyoruz. Yüksek kalitede semolinali makarna serimizin dışında, yerel ve yok olmaya yüz tutmuş verimi çok düşük olan buğdaylaımızı da yetiştirmeye başladık. Kavılca, kızılca, sarı buğday, siyez, karakılçık cinsi atalık buğday çeşitlerimizin tohumlarını ekip, öğütüp un haline getirerek, istenirse hamurumuza çeşnilerimizi ekleyerek makarna formuna getirip, vücuda besin değeri katacak, gluten seviyesi modern buğdaylara göre çok düşük olan keyif veren faydalı bir gıda sunduk. Ayrıca hassas vücutlara özel, şifası bol üzüm çekirdekli, zerdeçallı, %100 karabuğdaylı özel içerikli üretim yaptığımız çeşitlerimiz de bulunmakta. Stoklu değil, isteğe özel çalışma sistemi geliştirdik. Bu şekilde talep edilen buğday cinsine, istenilen formu kazandırıp çeşnilendirebiliyoruz. 3 dakika pişme süresi olan makarnalarımızın, 41-43 derece arası 14 saat kurutma sistemiyle besin değerlerini düşürmeden, uzun süre raf ömrü sağlayabiliyoruz. Piştiğinde ise sanki az önce hamuru açılmış ve masanıza sunulmuş hissi uyandırıyor.

Zeynep Emanet