Logo
0 5 üzerinden

Alpcan Saygın

Kemer, Antalya

1985 yılında İzmir’de doğduğum söyleniyor. Ergenlik çağlarımı sorarsanız pek hatırladığım söylenemez. Üniversite yıllarımı ise ailemle kurduğumuz zeytinyağlı ev yemekleri yapan lokantada çalışarak, dağcılık ve kaya tırmanışı yaparak, zaman zamanda okula giderek geçirdiğimi hatırlıyorum. 2013 yılında kendimi, 10 yıldır tırmanış için gelip gittiğim Olympos’ta yerleşik düzene geçmeye çalışırken buldum.

Köye taşınınca bu bölgede yaşayan insanların kendilerine gıda olarak ne ürettiklerini gözlemleyip ben de denemelere başladım. Kendi gıdamı üretmek için başlayan bu süreç birçok maceralı denemenin ardından ürettiğim keçiboynuzu pekmezinin bu sayfada sizlere ulaşmasına kadar geldi. Bahçede ailemin ve arkadaşlarımın desteği ile yapılan pekmezleri, şimdi küçük bir atölyede ve sizlere aktardığım bu hikaye sürecinde üretmeye devam ediyoruz. Bundan sonrasında ne olacağını inanın bende bilmiyorum. Sanırım hep birlikte yaşayarak öğreneceğiz.