Ürünler

 

Pastırma, Çemenli

Üretici: Mustafa Afacan

105 TL

500 g

Organik sertifika: Hayır
Yerel tohum: Hayır
Sera: Hayır

Üreticinin minimum sipariş tutarı 65 TL
  Bir sorum var

Kastamonu pastırması, sanayi tipi fabrikasyon bir üretimle değil; tamamen el işçiliği ile butik üretim anlayışıyla güneşte kurutularak üretilir. Yaz ve Sonbahar güneşinde bir ay boyunca kurutularak elde edilir.

Kastamonu pastırmasında, %100 Dana eti kullanılır. Pastırma yapımında Kastamonu’da, genelde Ilgaz yaylalarında doğal yöntemlerle yetiştirirelen danalar tercih edilir ve bunlar veteriner kontrolünde kesilerek, uygun ortamlarda pastırma yapılır.

Kastamonu pastırması, tel örgülerle etrafı çevrilmiş sayvanlarda güneş ve rüzgarın etkisiyle kurutulur. Üretiminde ve saklanmasında hiçbir kimyasal katkı bulunmadığından dolayı Kastamonu pastırması, sıcak ortamda bekletildiğinde veya pişirildiğinde rengini doğal olarak atar ve koyu kahverengi bir renge döner.

Ürün hakkında yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir.


 

Üreticinizden siparişe devam etmek isterseniz, aşağıdaki üretici kutusunu tıklayabilirsiniz.


Üretici
0 5 üzerinden
Stok kodu: 2290a7385ed7 Kategoriler: