78 TL
1 kgSiyez bulgur
Yerel Tohum
Hititler de siyez buğdayını kullandılar. Günümüze ulaşan bu antik buğday, sosyo-kültürel geçmişi ve besleyici değerleri ile antropoloji ve gastronomi araştırmacılarının göz bebeği durumunda.
Ekşili (Pilav) Çorba, Siyez Bulgurundan: Malzemeler: 3 su bardağı siyez bulguru 2 kuru soğan 4 su bardağı ekşi ayran ya da ekşi yoğurt 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı domates salçası 15-20 yaprak ebegümeci Yarım demet tarakdalı (dereotu) Yarım demet maydanoz Taze ya da kuru nane Tuz, kırmızı pulbiber, karabiber Hazırlanışı: * Bulguru bol suyla yıkayıp süzün. Tencereye alıp üzerine çıkıncaya kadar su ekleyin. Kısık ateşte hafif sulu kalıncaya kadar pişirin. * Yeşillikleri yıkayıp elle küçük parçalara ayırın. Tencereye ekleyip yeşillikler yumuşayıncaya kadar 1 taşım kaynatın. 3 su bardağı ekşi ayranı ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. * Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Küçük bir tavada tereyağını kızdırın. Soğanı ilave edip kavurun. Salça, tuz ve baharat ekleyip iyice karıştırın. Salçalı sosu üzerine gezdirip sıcak servis yapın.