Ürünler

 

Bulgur, Siyez

Üretici: Mustafa Afacan

22 TL

1 kg

Organik sertifika: Hayır
Yerel tohum: Evet
Sera: Hayır

Üreticinin minimum sipariş tutarı 50 TL
  Bir sorum var

Hititler de siyez buğdayını kullandılar. Günümüze ulaşan bu antik buğday, sosyo-kültürel geçmişi ve besleyici değerleri ile antropoloji ve gastronomi araştırmacılarının göz bebeği durumunda.

 

Ekşili (Pilav) Çorba, Siyez Bulgurundan: Malzemeler: 3 su bardağı siyez bulguru 2 kuru soğan 4 su bardağı ekşi ayran ya da ekşi yoğurt 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı domates salçası 15-20 yaprak ebegümeci Yarım demet tarakdalı (dereotu) Yarım demet maydanoz Taze ya da kuru nane Tuz, kırmızı pulbiber, karabiber Hazırlanışı: * Bulguru bol suyla yıkayıp süzün. Tencereye alıp üzerine çıkıncaya kadar su ekleyin. Kısık ateşte hafif sulu kalıncaya kadar pişirin. * Yeşillikleri yıkayıp elle küçük parçalara ayırın. Tencereye ekleyip yeşillikler yumuşayıncaya kadar 1 taşım kaynatın. 3 su bardağı ekşi ayranı ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. * Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Küçük bir tavada tereyağını kızdırın. Soğanı ilave edip kavurun. Salça, tuz ve baharat ekleyip iyice karıştırın. Salçalı sosu üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Üreticinizden siparişe devam etmek isterseniz, aşağıdaki üretici kutusunu tıklayabilirsiniz.


Üretici
0 5 üzerinden
Stok kodu: 9fc3d7152ba9 Kategoriler: