Bulgur (Siyez) / Mustafa Afacan

  • Kategori : Bakliyat
  • Fiyat : 13 TL / kg
  • Yerel Tohum :
  • Sevkiyat Günleri : Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe
  • Çiftçisinin ürünüyle ilgili açıklaması :

    Hititler de siyez buğdayını kullandılar. Günümüze ulaşan bu antik buğday, sosyo-kültürel geçmişi ve besleyici değerleri ile antropoloji ve gastronomi araştırmacılarının göz bebeği durumunda.

     

    Ekşili (Pilav) Çorba, Siyez Bulgurundan: Malzemeler: 3 su bardağı siyez bulguru 2 kuru soğan 4 su bardağı ekşi ayran ya da ekşi yoğurt 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı domates salçası 15-20 yaprak ebegümeci Yarım demet tarakdalı (dereotu) Yarım demet maydanoz Taze ya da kuru nane Tuz, kırmızı pulbiber, karabiber Hazırlanışı: * Bulguru bol suyla yıkayıp süzün. Tencereye alıp üzerine çıkıncaya kadar su ekleyin. Kısık ateşte hafif sulu kalıncaya kadar pişirin. * Yeşillikleri yıkayıp elle küçük parçalara ayırın. Tencereye ekleyip yeşillikler yumuşayıncaya kadar 1 taşım kaynatın. 3 su bardağı ekşi ayranı ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. * Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Küçük bir tavada tereyağını kızdırın. Soğanı ilave edip kavurun. Salça, tuz ve baharat ekleyip iyice karıştırın. Salçalı sosu üzerine gezdirip sıcak servis yapın.